Eén van de speerpunten van Painting the Past is: Keep it Simple! 
Een kast vol primers en voorstrijkmiddelen en dan toch nog niet het juiste product in huis te hebben, wie herkent het niet?
Daarom zijn de meeste producten van Painting the Past namelijk zonder primer te gebruiken zijn, maar soms vraagt een specifieke ondergrond naar een specifieke oplossing.

Pas gestucte en/of onbehandelde muren en plafonds hoeven bijvoorbeeld niet voorgestreken te worden als u gaat schilderen met Painting the Past Matt Emulsion.  De eerste laag Matt Emulsion verdund u 10% met schoon water en de volgende laag brengt u vervolgens onverdund aan. Zit er glasweefsel-bahang op uw muren dan is het verstandig deze voor te behandelen met en laagje Painting the Past Wall Primer.

Gaat u de onbehandelde muren echter schilderen met de Rustic@ krijtverf van Painting the Past dan is het goed om de muren eerst te voorzien van een dun laagje Wall Primer. Deze Wall Primer zorgt voor een goede, gelijkmatige zuiging van de muur zodat u de Rustic@ goed en netjes kunt verdelen op de muur. Hierdoor is de kleurbeleving optimaal en het eindresultaat op zijn allermooist. 

Keep it Simple gaat ook op voor de Krijtlak van Painting the Past. Of u nu de Matt of de Eggshell gebruikt op hout. Een primer is niet nodig. Net als de krijtverf verdund u de verf voor de eerste laag met 10 % schoon water en schildert u de tweede laag onverdund. 
Omdat uitzonderingen de regel bevestigen is het verstandig om hars- en looizuurhoudende houtsoorten, zoals merbau, merantie, eiken of grenen eerst te schilderen met Painting the Past Stain Block. Hierdoor voorkomt u (terugkerende) vlekken in de eindlaag. 

 

 

Interieurenverf.nl

Interieurenverf.nl | Past & present meets Jill & Co

© 2010 - 2024 Interieurenverf.nl | Past + Present meets Jill & Co | sitemap | rss