• Kalkwas Amazona
  Kalkwas Amazona

  Amazona KalkwasKalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om…

  € 19,95
 • Kwaliteitsboenwas
  Kwaliteitsboenwas

  Amazona Kwaliteitsboenwas beschermt en conserveert hout. Door hout te behandelen met kwaliteitsboenwas creëert u een mooie glans en worden oppervlakkige krasjes opgevuld en weggewerkt. Boenwas van vroeger in een blikje van nu!

  € 9,90
 • Colourwax - Amazona 250 ml
  Colourwax - Amazona 250 ml

  Amazona Colourwax®

  Colourwax® is een nieuwe gekleurde vaste was, in 2002 door Amazona op de markt gebracht. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld…

  € 19,95

Kalkwas, Boenwas en Colour wax

Amazona Kalkwas

Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

In de 16e eeuw was kalkwassen, zoals het toen genoemd werd, namelijk een decoratieve afwerking die voornamelijk op boerderijen gedaan werd. De muren werden geschilderd met een dik kalkmengsel en de verf die overbleef werd verdund en gebruikt om de houten meubels te schilderen. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.

Kalkwas kun je het beste afwerken met de kleurloze Amazona kwaliteitsboenwas voor een duurzaam resultaat. Of kies voor een spannend en verrassend eindresultaat en werk de kalkwas af met de Amazona Colourwax.

Amazona Kwaliteitsboenwas

Amazona Kwaliteitsboenwas is uitermate geschikt voor het beschermen van onbehandeld hout of om de Amazona Colourwax of Krijtverf extra te beschermen. met de boenwas van Amazona beschermt en conserveert u houten oppervlaktes. Door hout te behandelen met kwaliteitsboenwas creëert u een mooie glans en worden oppervlakkige krasjes opgevuld en weggewerkt.
Door Krijtverf af te werken met Kwaliteitsboenwas, Kalkwas of Colourwax kunnen felle kleuren getemperd worden, een mooie authentieke patina aangebracht worden of juist een vergrijsd of gebleekt kalk-effect aan het hout gegeven worden. Amazona Kwaliteitsboenwas over de Amazona Kalkwas geeft een prachtig doorleefd effect. 

Amazona Colourwax

Met deze unieke Colourwax van Amazona geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in diverse kleuren. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol.
Makkelijk én leuk om te doen.

 


 

© 2010 - 2023 Interieurenverf.nl | Past & Present B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel