AMAZONA

Amazona Krijtverf, Kalkwas, Colourwax en meer... 

Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en dus volledig biologisch afbreekbaar.

Amazona streeft er namelijk naar om het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom brengt Amazona als allereerste een ecologische verf op de markt die volledig natuurlijk is en dus absoluut onschadelijk. Amazona Verf is Natureplus gecertificeerd en bevat geen dierlijke inhoudsstoffen.

De natuur sparen en het milieu zo min mogelijk belasten wordt bij Amazona verf bedrijfsbreed doorgetrokken. Zo wordt Amazona verf in Nederland op ambachtelijke wijze geproduceerd, zijn de verfemmers van gerecycled kunststof, de etiketten van suikerriet en wordt er zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijk geproduceerde verpakkingsmaterialen. Lege verfverpakkingen doet u gewoon bij het plastic afval. 

De blikken van de Kalkwas, Colourwax of Boenwas, zijn voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. De lege waxblikken kunnen daardoor gewoon bij het restafval.

Al deze materialen hebben bij verbranding geen schadelijke effecten op het milieu of zijn uiterst geschikt voor recycling.

Wel apart inzamelen dus, want een beter milieu begint bij jezelf.

Amazona Krijtverf

Breng sfeer in uw interieur met Amazona ecologische krijtverf!

De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in uw interieur. De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven eenmaal toegepast op grote muren.

Uiteraard is ook de reflectie van het licht van invloed. Amazona krijtverf is ambachtelijk gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Daardoor kun je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt.

Amazona Kalkwas

Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.
Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

Amazona Colourwax 

Colourwax® is een nieuwe gekleurde vaste was, in 2002 door Amazona op de markt gebracht. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Lever, Blauwgrijs, Chocolade en  All Black. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Amazona en meer......

Naast bovenstaande ecologische producten heeft Amazona een geweldige reiniger in het assortiment; Amazona Eco-Clean
Deze 'ontvetter' zorgt voor een uitstekende hechting van de verf.
Uiteraard is dit product ook 100% ecologisch, biologisch afbreekbaar, vrij van giftige stoffen, niet ontvlambaar en bevat het geen alcohol.

Daarnaast is er nog de Amazona Eco-Finish,
Een ecologische, oplosmiddelvrije, ultra matte vernis op waterbasis is speciaal ontwikkled om krijtverf, kalkverf, gips, beton of pleisterwerk mee te beschermen. Amazona Eco Finisch vergeelt niet, is vrijwel onzichtbaar en binnen en buiten te gebruiken.

Met de Amazona Kwasten en Staalwol brengt u gemakkeijk en mooi de Amazona Krijtverf, Kalkwas, Boenwas of Colourwax aan en komt u tot de meest mooie creaties en wordt uw huis een thuis met de ecologische producten en prachtige kleuren van Amazona.
Laat je inspireren door de Amazona Kleurenkaart, en het Amazona Inspiratieboek Krijtverf en Kalkwas.

 

© 2010 - 2023 Interieurenverf.nl | Past & Present B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel