Kwaliteitsboenwas

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 9,90 (inclusief btw)

 

Amazona kwaliteitsboenwas is uitermate geschikt voor het beschermen van onbehandeld hout of om de Amazona Colourwax extra te beschermen. 

Amazona Kwaliteitsboenwas beschermt en conserveert houten oppervlaktes. Door hout te behandelen met kwaliteitsboenwas creëert u een mooie glans en worden oppervlakkige krasjes opgevuld en weggewerkt. Amazona Kwaliteitsboenwas kan ook gebruikt worden over Amazona Krijtverf. Door Krijtverf af te werken met Kwaliteitsboenwas, Kalkwas of Colourwax kunnen felle kleuren getemperd worden, een mooie authentieke patina aangebracht worden of juist een vergrijsd of gebleekt kalk-effect aan het hout gegeven worden. Amazona Kwaliteitsboenwas over de Amazona Kalkwas geeft een prachtig doorleefd effect. 

Gebruiksaanwijzing Amazona kwaliteitsboenwas:

Amazona Kwaliteitsboenwas over Amazona Krijtverf:

Schilder het onbehandelde hout met minimaal 2 lagen Amazona Krijtverf is een kleur naar keuze. Houd de aanbevolen droogtijden van de verpakking en en breng na droging voorzichtig de boenwas aan met een kwast of niet pluizende doek op verschillende plekken op de ondergrond. Wrijf daarna de boenwas uit met staalwol voor een doorleefd effect. Kies voor uitwrijven met een niet pluizende, zachte, doek als u de krijtverf intact wilt laten en de krijtverf alleen maar wil beschermen.

Amazona Kwaliteitsboenwas over de Amazona Kalkwas:

Kalkwas is een ambachtelijke was die een gebleekt, verweerd effect aan uw hout geeft.
Amazona Kalkwas kan op onbehandeld hout, over beits, boenwas, krijtverf of in combinatie met Amazona Colourwax verwerkt wordenTrek handschoenen aan en breng de kalkwas met staalwol op het hout aan. Wrijf het goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het oppervlak na met een beetje Amazona Kwaliteitsboenwas of Amazona Colourwax. Wrijf het geheel na met een zachte doek.
U kunt ook eerst de Colourwax aanbrengen en daarna de witte kalkwas.

Experimenteer!

Iedere volgorde geeft een ander effect.
Zo ook de manier van opbrengen. Met een kwast, doek, staalwol of spons, het maakt niet uit, alles kan, alles mag! Maak (eventueel) wat proefstukjes zodat u kunt bekijken welk effect u het mooist vindt.

© 2010 - 2023 Interieurenverf.nl | Past & Present B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel